November 6, 2012

Nutella pie pops

Ni vet såna där dagar när man har så mycket att göra att hjärnan blir överbelastad och inte klarar av att göra någonting alls? Dagen när jag bakade dessa var precis så. Jag avskyr såna dagar, men oftast resulterar de iallafall i att jag bakar något kul (oftast för avancerat). Bara för att slippa allt det där andra som man egentligen borde göra. Jag skulle visserligen baka, men verkligen inte pajklubbor eller pie pops eller vad jag ska kalla dem för. Just därför var de extra roliga att göra och just därför tog jag extra lång tid på mig att fotografera dem. Bara för att skjuta upp liiite till. Det är jag expert på.
Jag har tänkt göra dem länge men inte kommit till skott, så nu var det dags. Se till att du använder pinnar som tål ugnen (absolut inte plast!). Jag köpte mina på Klaraform. Man kan fylla dem med i princip vad man har lust med men jag kan rekommendera valfri sylt, jordnötssmör och choklad eller nutella. Nutella var helt klart vinnaren av de tre.


In English:
You know those days when you have so much to do, your brain overloads and can't handle to complete a single task? The day I made these was one of those days. I HATE those days, but at least I usually end up baking something fun to get my mind off things. That is probably why I love baking so much. The thing is I was supposed to bake, but definitely not pie pops. That's what made it so much more fun. And I took my good old time photographing them too!
I've been wanting to make pie pops for a long time and it was definitely about time. Make sure you use lollipop sticks that are safe to use in the oven (not plastic, ok?). You can use any filling you like but I tried peanutbutter chocolate, jam and nutella. All were delicious but nutella was a keeper.

Recipe adapted from Always with butter










Nutella pie pops
200 g mjöl
En nypa salt
100 g kallt smör, i kuber
50 ml kallt vatten

Nutella (eller sylt, jordnötssmör och choklad, bär...)
Kakpinnar/glasspinnar/grillpinnar som är ugnssäkra (inte plast!) Jag använde dessa
1 ägg, lätt vispat med en skvätt mjölk
Socker att strössla med


Blanda mjöl och salt i en skål. Nyp ihop mjölblandningen med smöret tills du får en smulig deg. Lägg i en kyld skål. Tillsätt kallt vatten och nyp försiktigt ihop till en deg. Knåda tills degen precis gått ihop. Slå in i plastfolie och lägg i kylen minst 2 timmar.

Värm ugnen till 175° och klä en plåt med bakplåtspapper.
Kavla ut degen på en lätt mjölad arbetsyta till cirka 3-5 mm tjocklek. Skär ut så många små rundlar (använd en rund liten utstickare eller t.ex. ett litet glas) som möjligt av den utkavlade degen. Överbliven deg kan du trycka ihop, rulla in i plastfolie och lägga in i kylen 20 minuter och sedan upprepa samma procedur.
Bre ut en klick nutella (eller valfri fyllning) på en rundel men lämna kanterna fria från fyllning. Placera en kakpinne i mitten (eller gör minipajer utan kakpinne!) och pensla sedan kanterna av degen runtom fyllningen med äggblandningen. Lägg sedan på en degrundel över. Tryck till kanterna med en gaffel. Pensla med äggblandningen och strössla lite socker ovanpå. Grädda cirka 15-25 minuter eller tills de är gyllenbruna.
Share to Facebook Share to Twitter Pin This

62 comments:

  1. Pie pops är så söta! Vad fint det blev stjärnan :)

    ReplyDelete
  2. Those look soooo good. I want one!

    http://fashionscrapbooking.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. They look amazing! I want to make them for my nieces next wekkend they're going to love 'em so much!

    ReplyDelete
  4. These are so adorable! They also look like a lot of work but well worth every bite! Great pics too. :)

    ReplyDelete
  5. What an awesome idea! Truly great, I will need to make those!

    ReplyDelete
  6. Fina! :) Hur fixar du de olika mönstren?

    ReplyDelete
  7. yum!!! i need to make these for the holidays! Johannes will love them

    ReplyDelete
  8. Te han quedado tan bonitos!!! Seguro que además está muy ricos.
    Las fotos son maravillosas.

    Besos,

    ReplyDelete
  9. Hi !

    WOW this is such a great idea !

    I love your pictures... they are so helmish and friendly.

    all the best fom vienna,
    melanie

    www.wienerwohnsinn.blogspot.com

    ReplyDelete
  10. åh du levererar och levererar otroliga inlägg varje gång!

    Vackert och säkert väldigt gott.

    Kram

    Pernilla

    ReplyDelete
  11. Åh vad söta!! Vad använder du för något för att sticka ut stjärnan med?

    ReplyDelete
  12. so lovely
    a pop with nutella and stars
    i'm totally fan

    ReplyDelete
  13. I really love all in this post!!! ♥

    ReplyDelete
  14. You are so talented with your framing and styling of food, and the recipe looks great :)

    ReplyDelete
  15. I can envisage a mince pie version just in time for Christmas! Nutella is perfect for the kids (including big kids) though :)

    ReplyDelete
  16. What a lovely idea and I absolutly Love you pictures. They're stunning!

    ReplyDelete
  17. These are fantastic, I'm so going to make some for Christmas pies!

    ReplyDelete
  18. They look so good!

    http://www.hungryhk.blogspot.com/

    ReplyDelete
  19. Hej!
    Jag köpte din bok för ett tag sedan. Har bakat flera olika tårtor, men mitt problem är att bottnarna blir så kompakta/hårda. Vad kan det bero på? Vad tror du att jag gör för fel?
    Jag är inte jättevan när det gäller bakning, men har lyckats med andra recept förut.
    /Mia

    ReplyDelete
  20. This looks really awesome and it does not seem that difficult either! :) Im adding this one to my bakelist :)

    ReplyDelete
  21. Jag har precis samma problem som Mia. Mina bottnar blir också hårda och kompakta. Vad gör jag för fel?

    ReplyDelete
  22. Yum! These sound amazing. And these photos are gorgeous!

    ReplyDelete
  23. trevliga "bäbis-pajer"! :)
    varifrån kommer de vackra vita skålarna?!
    /Johanna

    ReplyDelete
  24. GREAT GREAT GREAT idea!!!!!!! ^_^
    I'm always impressed by your creativity...
    Silvia

    ReplyDelete
  25. your food ,photos and blog looks amazing

    ReplyDelete
  26. allvarligt! Är det DU som har gjort det här?!

    ReplyDelete
  27. Fantastiskt fina bilder! Har sett liknande pie pops hos Sweet Paul. Jättefina är dina iallafall, den lilla stjärnan? Hur stansar du ut den?

    ReplyDelete
  28. Gulliga. Får prova på dessa en dag. =)

    ReplyDelete
  29. ååå vilken rolig ide.. dom där mååååååste jag försöka mig på att göra, inte för att jag tror dom blir så fina som dina, men jag bara måste försöka.
    Vad glad jag blev att jag hittade just din blogg.
    Tack för din inspiration.

    ReplyDelete
  30. Så söta!! Är helt kär i din blogg!
    Keep up the good work!

    ReplyDelete
  31. Christian Rene FriborgNovember 23, 2012 at 7:26 AM

    I absolutely love Nutella and I just can't wait to pester someone into making this with me. Thanks!

    ReplyDelete
  32. Du är verkligen en otrolig männsika och du är så otroligt duktig. Jag önskar att bli lika duktig som dig, både på att fota och baka!

    ReplyDelete
  33. Nutella pops..they sound amazing and the pictures on your blog are drool worthy. I cannot stop starring at them as if I can grab a piece from them.

    ReplyDelete
  34. Beautiful! I made some pie pops a while back with fruit filling, but nutella is genius!

    ReplyDelete
  35. Oh my...I'm kicking myself for not buying a pie pop maker for dirt cheap at burlington coat factory now!! I have to make these!! Nutella is the magic word for me for inspiration! Thanks for the idea! =)

    Ergo-Blog

    ReplyDelete
  36. Hej!

    Jag är väldigt intresserad av att baka och sitter och söker efter saker att göra efter studenten i sommar. Jag letar och letar men hittar inget bra ställe där man får lära sig om just bakning, så därför skulle jag bli väldigt tacksam för svar om du berättade vart du lärt dig allt! =)

    Tack på förhand, Elin Bergwall

    ReplyDelete
  37. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  38. fantastic, awesome, delicious!!!!!
    i love your blog and will add it to the favourites of mine :)
    Martina

    PS. there is a giveaway on my blog, don´t forget to enter: http://homesweetbakery.blogspot.it/2012/11/giveaway.html

    ReplyDelete
  39. Hey, nice idea! if you look for more traditional / international recipes until Christmas, have a look at this app maybe!

    x K

    https://www.facebook.com/smartcaruk/app_538476539514757?ref=ts

    ReplyDelete
  40. Åh men vilka bilder! här ska jag browsa gamla inlägg och inspireras, har fått jättedille på snygga matbilder :)

    kram /iris

    ReplyDelete
  41. **********************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************LECKER*****************************************

    ReplyDelete
  42. I just stumbled upon your blog (I was looking for European baking blogs, as the Americans often use ingredients that sound completely foreign to me) and it's so amazing! The pictures are beautiful, but I was still a little sceptical until I tried your macarons recipe... and they came out perfect FOR THE FIRST TIME EVER. You are now officially my baking Goddess and I really hope that your book will be published in other countries!

    ReplyDelete
  43. Hej. Smälter inte nutellan i ugnen?

    ReplyDelete
  44. Wow, these look sooo good, can't wait to make some!

    ReplyDelete
  45. Så söta de är och dina bilder är verkligen underbara!

    ReplyDelete
  46. these looking stunning. i'd love to try one. xx

    ReplyDelete
  47. Åh herregud, det här ser otroligt läckra! Jag hittade bara din blogg och jag ser fram emot att följa dig och din fantastiska fotografi. Och du har rätt, du bara inte kan gå fel med Nutella.

    ReplyDelete
  48. I just wanna say thank you for your recipe, your blog, your light and everything !!! Thanks Pinterest ;-*
    Your Nutella Pie Pops are on my blog, just perfect !

    http://muffinsloveme.over-blog.com/article-nutella-pie-pops-116798918.html

    Amande - Muffins ♥ me

    ReplyDelete
  49. Fantastic! Here's my attempt: http://alisonlisahorn.blogspot.co.uk/2013/04/chocolate-pie-pops.html

    They went down really well :)

    ReplyDelete
  50. Hey! Thanks so much for this they are amazing and I really like the pictures but the font meant I ended up putting 200g of butter in by accident, just for future reference.

    ReplyDelete

Thank you so much for leaving a comment!