November 15, 2011

S'mores cupcakes - the recipe

Scroll down for English text. Enlarge photos for recipe in English. Note that dl means decilitre! 1 US cup equals 2.36dl and 1 dl equals approximately 0.42 cups.

Fantastiskt kul att se att så många tyckte om filmen i föregående inlägg! Fler blir det garanterat! Tänk vilka möjligheter som öppnar sig när man kan filma med. Allt går ju inte att beskriva med hjälp av enbart bilder. Den här filmen beskriver ju inte själva bakningsförloppet, utan gjordes mer som en kul grej.

Svårast just nu är att man är så begränsad vad gäller naturligt ljus. Det är inte många timmar man kan jobba! Det är det sämsta med vintern. Nåväl. Jag ser iallafall fram emot julen otroligt mycket nu. Jag har tillochmed fuskat lite, har redan lyssnat på julmusik och ätit pepparkakor. Inte likt mig! Jag brukar faktiskt vara ganska hård med att vänta tills strax före första advent. Men man måste faktiskt passa på, för det går så himla fort.

Hursomhelst så har jag bakat min cupcakeversion av den traditionella amerikanska campingefterrätten
S'mores.
Recept följer efter bilderna!









S'mores cupcakes!
12 st

Grahamsbottnar

10 grahamskex (typ digestive) / 130 gram
25 g smält smör

Värm ugnen till 160 grader. Förbered en muffinsplåt med 12 muffinsformar. Krossa kexen alternativt använd en mixer. Häll de krossade kexen i en skål och häll i det smälta smöret. Blanda tills det blir som blöt sand ungefär. Lägg lite kexkross (spara lite till topping också) i varje muffinsform och tryck till med t.ex. botten på ett glas. Grädda cirka 10 minuter.



Chokladcupcakes

2 dl mjöl
1 1/4 dl kakao
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/4 tsk vaniljpulver
110 g smör
1 1/4 dl socker
2 stora ägg
1 1/2 dl gräddfil
2-3 msk mjölk

Blanda mjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat och vaniljpulver i en skål. Ställ åt sidan.
I en stor skål, vispa smör och socker tills det är vitt och fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa tills väl blandat.
Vispa ned mjölblandningen och gräddfil i omgångar, börja och sluta med mjölblandningen.
Tillsätt mjölk om smeten känns för fast. Fördela jämnt mellan de 12 formarna fyllda med grahamsbottnar. Strö resterande kexkross över de ogräddade cupcakesen.
Grädda mitt i ugnen cirka 15-17 minuter.


Marshmallowfrosting
3 stora äggvitor
1 1/2 dl socker
1/2 tsk vaniljextrakt (naturligtvis valfritt)

Häll äggvitor och socker i en skål och ställ i vattenbad. Vattnet i kastrullen ska sjuda. Vispa hela tiden med handvisp (inte elvisp) så att äggen inte stelnar. Vispa tills blandningen blir ungefär 60-65 grader, eller tills sockerkristallerna har smält (ta lite av blandningen mellan fingrarna så känner du lätt om några sockerkorn finns kvar). Ta bort från värmen och vispa med elvisp tills marängen blir sval, fast och glansig. Spritsa ut på cupcakesen och bränn frostingen med en crème bruléebrännare.

In English:
I'm so happy to see so many of you liked the film in my previous post! Just imagine all the tutorials I will be making. Oh, the possibilities!


Something I really dislike about the winter is the lack of natural light. After 3 pm it is very hard to take good pictures (this applies to filming too). Frustrating! Other than that I love everything about it. I'm looking forward to christmas so much. I've already listened to christmas music (well, have been doing it for a couple of weeks to be honest..) and eaten gingerbread cookies (bad, bad me!). Very unlike me!

Anyway, this is my cupcake version of S'mores. Enjoy!



Share to Facebook Share to Twitter Pin This

19 comments:

  1. Ooooh... this looks so good! I've never had marshmallow frosting, but it sounds so good, and I love the pictures as always!... :)

    ReplyDelete
  2. That looks delicious. And I love your photography, beautiful!

    ReplyDelete
  3. MER filmer hihi! DU är en inspirationskälla till 1000.
    Kram

    ReplyDelete
  4. I love love your blog.. and love love the video! Oh so funny the bit with the cup and then the sugar pouring in, that was clever, made me smile. Really entertaining video. I will try the recipe soon, gosh you are are so inspiring! I'm going to enter a table for the Sweet table competition, heard about it only yesterday! I've got less than 3 weeks... so exciting.
    kiss kiss,
    Elizabeth.

    ReplyDelete
  5. Jag tycker också det är lite trist att det blir mörkt så snabbt - jag går hemifrån när det är mörkt och jag kommer hem när det är mörkt =( Men dina bilder är alltid fantastiska, så du har inget att oroa dig för <3 Smores tyckte jag mycket om när jag bodde i USA och fick lära mig vad det innebar (de tyckte jag var helt tokig när jag sa att vi inte äter det i Sverige!) så jag kan tänka mig att det blir jättegott som cupcakes! Och skönt att det inte är marshmallows i frostingen - jag kan ju inte äta det som vegetarian :)

    ReplyDelete
  6. Linda, I like so much everything you do! Your fotos and recipes are always wonderful! It's a real inspiration for everyone! Thank you very much for your professional job, cause it's really fabulous! I'm your faaaaan!!!)))

    ReplyDelete
  7. Hej jag heter simone hanna .De är så att ja är finalist i en baktävling,och ligger på 2a plats just nu och behöver all hjälp ja kan få,så undrar om du skulle kunna rösta på mitt bidrag som är jordgubbs sockerkaka,nr 8.bara klicka på länken och nr 8.skulle bli så glad då.tack
    http://www.facebook.com/questions/288657764501241/?qa_ref=qd

    ReplyDelete
  8. Hej Linda! Vilken otroligt inspirerande och fin blogg du har!

    Jag tittar förbi idag för att tipsa dig om Bloggvy. En ny sajt som gör det lättare för folk att hitta olika bloggar.

    Bloggvy är sprillans nytt och om du vill så kan du bli först inom bakkategorin!

    Ta en titt här vettja:
    http://bloggvy.se

    Det är gratis.

    ReplyDelete
  9. Ser fram ot din bok! Glad första advent, jag har bakat en pepparkaksjulgran så julstämningen är på topp!

    ReplyDelete
  10. Thanks so much everyone!

    Tack så hemskt mycket för fina kommentarer!

    Matskafferiet - Tackar!

    The baker - Thank you! You should try it!

    The f girl - Thanks :-)

    Vardagslyx - Taaack! Ska försöka göra fler så ofta jag kan!

    Elizabeth - Thank you! And good luck with the table :-)

    Alexandra - Samma här! Fast det är iofs ganska ljust när jag går till jobbet.. men då kan det nästan kvitta :-) Har faktiskt aldrig ätit riktiga smores! Man får väl ta och testa det med.. jag testar allt i cupcakeversion först! Jag är också vegetarian, men antagligen inte så äkta som du!


    Miuda - Aww, so sweet! Thank you!

    Viktoria - Glad andra advent snart! :-) Jag ser fram emot den med, otroligt kul ska det bli att få se den på riktigt!

    ReplyDelete
  11. wow they look so perfect! and your pictures are lovely

    ReplyDelete
  12. Så himla fina!
    Vet du vars jag kan hitta en såndär form för små cupcakes?

    ReplyDelete
  13. I can't wait to try this recipe. It looks great! I love your photographs!

    ReplyDelete
  14. Hi Linda !
    I really really fall in love with your blog. your photos, the story, even your S'mores cupcakes film.
    You're so talented ! Love the way you style them up with perfect lighting.
    Love to see more of your work.

    ReplyDelete
  15. Finns det något "gottigare" som väcker barndoms minnen än marsmallows??!
    bättre finns inte på sommaren!

    ReplyDelete
  16. Made them for New Year's Eve. They were cute and delicious. Everyone loved them! Once made, they hold their shape perfectly so they can be made in advance and carried through a snow storm ;)

    ReplyDelete
  17. Please give us the recipe in grams! Thanks!

    ReplyDelete
  18. Hej! Spännande recept. Finns det något annat man kan använda istället för en sån creme brule brännare? Verkligen bra att man inte behövde gelatin i marshmallowsen!

    ReplyDelete

Thank you so much for leaving a comment!