August 31, 2010

Oreo cupcakes!

Jag har sett så många recept på oreo cupcakes på amerikanska bloggar och kände att det var dags att testa. Jag gillar dessutom oreos väldigt mycket, så det kan ju inte bli fel! De blev väldigt populära här hemma, de sägs t.o.m vara de godaste hittills! Receptet på frostingen improviserade jag fram. Jag minns inte exakt hur många den räckte till, men jag kan lova att den är fantastiskt god!










Oreo Cupcakes
Recipe by
Beantown Baker
makes 24

1 stick (113 g) unsalted butter, at room temperature
1 cup milk
2 tsp vanilla extract
2 1/4 cups flour, plus 2 Tbsp for the Oreo chunks
1 tsp baking powder
1/2 tsp salt
1 2/3 cup sugar
3 large egg whites, at room temperature
1 pkg Oreo Cookies (~45 cookies)

Preheat over to 350F. Insert liners into a medium cupcake pan.

Twist apart 24 Oreos. Place the wafer with filling on it, filling side up, in the bottom of each paper liner. Cut other wafers in half. Save 24 halves to place in the frosting. Crush the other wafer halves, also for garnishing.

Cut the remaining Oreo cookies into quarters with a sharp knife. Toss with 2 Tbsp flour and set aside.

In a large bowl cream the butter until fluffy, about 3-5 minutes. Add the milk and vanilla and mix to combine.

In a separate bowl mix together the flour, baking powder, and salt.

Add the dry ingredients to butter mixture. Mix until integrated. Stir in sugar. With an electric mixer on low speed, beat for 30 seconds. Turn the mixer up to medium speed and beat for 2 minutes. Add the egg whites. Beat for 2 more minutes. Stir in the quartered cookies.

Fill the cupcake lines three-quarters full. Bake for about 20 minutes or until a toothpick inserted in the center of cupcakes comes out clean. Cool cupcakes in the pan.



Whipped cream cheese frosting

-300 gram cream cheese
-3 dl grädde
-1 tsk vaniljextrakt
-2 dl florsocker

Vispa grädden i en stor skål. Blanda cream cheese, florsocker och vaniljextrakt i en annan skål. Häll över cream cheeseblandningen i vispgrädden och vispa ytterligare. Känns frostingen för lös, ställ den i kylskåpet en stund.


In English:

Whipped cream cheese frosting

-300 grams of cream cheese
-3 dl heavy whipping cream
-1 teaspoon vanilla extract
-2 dl powdered sugar

Whip the cream in a large bowl. Mix cream cheese, powdered sugar and vanilla in a another bowl. Mix everything together and whip until smooth. If the frosting is too runny, put the bowl in the fridge for a while and it'll firm up.
Share to Facebook Share to Twitter Pin This

August 23, 2010

Cupcake challenge at Scandinavian Chic!

Jag blev nyligen tillfrågad om att delta i en "cupcake challenge" på bloggen Scandinavian Chic, som är en mode- och inredningsblogg baserad i Oslo. Utmaningen var att göra cupcakes som matchar detta vardagsrummet. Meningen var egentligen att de skulle smakas på också, men det var lite för långt att skicka dem ända till Oslo.


Läs mer om detta på
Scandinavian Chic's blogg!











Choklad och kaffecupcake med bitar av mintchoklad, toppad med mintsmörkräm



Vanilj, hallon och citroncupcake med cream cheese frosting smaksatt med citron



Red velvet cupcake med whipped cream cheese frosting, min favorit!




In English:
I was recently asked to participate in a "cupcake challenge" created by the Oslo based fashion and interior design blog
Scandinavian Chic. The challenge was to create cupcakes matchin this living room. Unfortunately they never got to taste my cupcakes since Oslo is a bit far away.

Check out
Scandinavian Chic's blog for more!
Share to Facebook Share to Twitter Pin This

August 15, 2010

Polka dot bow cake!

För ett par veckor sedan fick jag i uppgift att göra en tårta till en arbetskamrats dotter som fyllde ett år. Jag fick fria händer, förutom att den skulle vara rosa (vilket den nog skulle blivit ändå), så jag kände för att testa något annorlunda. Det fick bli ett tårtpaket helt enkelt! Rosetten är gjord i flowerpaste, jag blev förvånad över hur enkel den var att göra. Snabbt gick det med! Tåran består av vaniljbotten, hallonmousse, hallonsylt och vit chokladmousse.


Share to Facebook Share to Twitter Pin This

August 8, 2010

Chocolate cupcakes!

Häromdagen kände jag för att testa ett nytt frostingrecept. Gärna med choklad. Det blev ett med extra mycket choklad! Blommorna gjorde jag för att prova mina nya sockerpärlor, köpta på Dreamcakes i Laholm.



Chokladfudge frosting

100 gram mörk choklad
150 gram smör
2 dl florsocker
1/2 dl kakao
1 tsk vaniljextrakt

Smält chokladen över vattenbad eller i mikro och låt sedan svalna. Vispa rumsvarmt smör vitt och krämigt. Tillsätt vaniljextrakt, florsocker och kakao och vispa samman. Tillsätt sist chokladen och vispa tills frostingen är slät och krämig.



Share to Facebook Share to Twitter Pin This

August 1, 2010

Chocolate cake!

I fredags gjorde jag den här chokladtårtan till en födelsedag. Den var riktigt rolig att göra! Jag är inte riktigt van vid att täcka tårtor med smörkräm och spritsa, men det är väldigt bra övning! Tårtan består av en chokladbotten, hallonmousse, hallonsylt, mjölkchokladmousse, sedan är den täckt med chokladsmörkräm och färska hallon.


Share to Facebook Share to Twitter Pin This